30.04.2009

Pod sněhem v dubnu

 

        BOnZ kura dněska dostala svoji přezdivce a bonzla mě Nahradni kuře. Jako osoba zodpovědna za BOZ mě šla sudružsky udať, že sem dodatečně něpoučil děcko o bezpečnosti. A navic pry sem byl na ňu sprosty, až to zasahlo jeji nejinternějši ego. Přitym sem ji enem pravil, že poučovať děcko po dvuměsični nemoci o něbezpeči zavaleni sněhem z ustavni střechy na koňcu dubna, je taka cypovina, jak jeji plastyka očnich poklopu. Nakoněc sem, za pečliveho dozoru Nahradni kury, děcko před smrťu pod sněhem zachranil, poučil ho a zapisal do lejster. Jistota je pry jistota. Tuž to je fakt možne enem ve školstvi.

        Inač dněska kury spichaly z ustavu před tym volnem jak babina pro duchod. Myšlenkama už byly v třidennim povalovani, tuž sem kapku otestoval jejich ikfe. Každe kuře, keru sem potkal, jak s igelitkama a ešusama vali domu, sem povinšoval fajne Velikonoce. Všecky mi děkovaly a pry ať mam bohatu pomlazku. Akurat jedna z nich se zarazila, chvilu uvažovala a pravila, či sem hlupy, že Velikonoce su přece až za tyděň.

 

.: napisal Kantor dědinsky 30.04.2009, 22:33:00



26.04.2009

Kantor vytrva!

 

        Už sem tu na začatku teho školniho roka popisoval jeden muj nočni sen. S tym dnešnim se to ale vubec něda srovnať. V pět hodin rano sem se zbudil, jak se mnu roba třepala a pytala se, či mi při neděli šibe a esli něma volať zachranku. Děcka boroky staly nastupene u lužka v nočnich košilkach s medvidkama pod pažu a bečely, že se boji. Pry sem ze spani řval: „Kantor vytrva, kantor vydrži aji odsun, kantora nikdo nězdecymuje!" Potym sem chvilu chrčel, chvilu se třepal a při tym rozmachoval rukama. Roba mi pravila, že už je to na ňu moc a ať už koněčně změnim profesu. Že ty moje prazdniny klidně oželi a děcka hodime v letě k babině na grunt. Hlavně jak se v noci pořadně vyspi.

        Tuž seděl sem na lužku, oddechoval a děkoval Amosovi, že to, co se mi snilo, neni pravda. V tym sně sem totiž stal před sborovnu plnu kur z celeho okresu a omluval sem se za to, co pišu na mojim blogu. Prosil sem je za odpuštěni, že sem znevažil naročnu pracu všeckich pedagogu a vubec cele školstvi. Potym sem Hlavni kuře odevzdal muj komputer a kluče, naložil na valnik kisně s šanonama, zamaval Evženkovi a odjechal vyučovať děcka dřevorubcu do slovenskeho pohraniči.

        Po poledňu už se na to čumim kapku inač. Učiť kajsi v horske dřevjance pět děcek za stejne prachy jak včil. Daleko od našich kur, daleko od ŠVP, daleko od samoučelnych tabulek a tydennich vykazu....fajna představa.

 

.: napisal Kantor dědinsky 26.04.2009, 14:01:00



25.04.2009

Jarni nadšeni

 

        EkoKura s jarem zas řadi jak mucha ve sklince a něvi, jaku cypovinu by vymyslela. Na Děň Země s velku slavu vysadila s devaťakama před ustavem pamatečni lipu. Pamatečni budě hlavně pro ty devaťaky, bo k ni v něstřeženym okamžiku zakopali aji flašku slivky pro připad celosvětove alkoholove kryze. Slyšel sem je, jak se o tym bavili ve vedlejši kabince na hajzlu. Musel sem fest zatnuť břuch a zadržovať prd, aby mě tam něvyhmatli.

        Spočital sem, že na pozvanky všeckym možnym hosťum, zavěrečnu zpravu Hlavni kuře a dotaznikove šetřeni k te velike lipove udalosti EkoKura spotřebovala papiru asi ze třech stromu. Tuž je děvucha eště dva stromy v minusu. Už mi připomina ty aktyvysty z Grynpysku, co lozi po kominach. Bezteho tam potym naschval sabotuju ty odsyřovače, aby se ludě vice dusili a oni měli proti čemu demonstrovať.

        Dalši genytalni jarni napad EkoKury spočiva v totalni revolucy třiděni odpadu v našim ustavu. Nařidila totiž z všeckich třid vytěpat koše a nahradit je třema barevnyma kontejnerama před ustavem. Svuj projekt nazvala „Optymalyzaca segregačně-fragmentačniho procesu a postproduktoveho hospodařstvi ve vzdělavacim ustavu". A vysledek? Z tych třech kontejneru se zrobil 2+1 mistni bezďak Tonda a děcka těpaju flašky, žvyky, kapesniky a kelimky od jogurtu z oken do zahonku, bo se nikomu něchce chodiť co chvilu taku štreku.

 

.: napisal Kantor dědinsky 25.04.2009, 22:38:00